Over ons

wij geven creatieve en culinaire workshopsworkshops

Wij zijn Anton Roelofsen en Hettie Rensink. Sinds 2008 wonen wij in het buitengebied van Epe, in het buurtschap Zuuk. Daar hebben we een atelier, de voormalige schapenstal, waar wij werken en workshops geven. 

Anton is gepensioneerd leraar natuurkunde en beeldend kunstenaar. Hettie is educatief ontwikkelaar van lesmaterialen en docent beeldende vorming. Zij schrijft levensverhalen, maakt mozaïek werk en alle sieraden en producten in deze webwinkel zelf, ontwikkelt websites en webshops  

Wij vinden het leuk om onze plek, onze kennis en vaardigheden te delen met andere mensen. Dit doen we vooral tijdens de workshops. Hettie zorgt voor de creatieve workshops en Anton voor het culinaire deel. Ook houdt hij er van de mensen te verwennen met een hapje en drankje tussendoor.

Workshops

Wij vinden het vooral belangrijk dat mensen zich lekker voelen en lol beleven aan creatief bezig zijn. Loslaten dat iets perse mooi of goed moet zijn. Het gaat erom dat je merkt dat je het kunt en dat je ervaart hoe fijn dat is. Het proces van iets bedenken, creëren, waar je veel van kunt leren en plezier aan kunt beleven.

workshop schaal mozaïeken
workshop schaal mozaïeken
workshop likeur maken

Wonen en werken 'Tussen de schapen'

Het is heerlijk om hier te wonen. Tussen de vriendelijke mensen, het mooie land en natuurlijk 'Tussen de schapen'. We maken regelmatig voedingsmiddelen zelf. We hebben schapen en een moestuin. We eten het vlees van onze eigen schapen, dat is niet altijd makkelijk maar wel zo eerlijk. Wonen en werken in Zuuk, buurtschap bij Epe, is iets om dankbaar voor te zijn. De omgeving is rustgevend, de mensen zijn vriendelijk en er is volop inspiratie voor  mozaïekwerk aanwezig. 

De werkplaats annex atelier is de oude schapenstal. Daar zijn jarenlang onze lammetjes geboren. Nu hebben ze een stal waar ze zelf in- en uitlopen kunnen. Op deze locatie geef ik ook workshops. Meer weten? Neem dan contact op

workshops in Epe op de Veluwe
workshops in Epe op de Veluwe
workshops in Epe op de Veluwe

Onze huisgenoten

Behalve de schapen zijn er de Bernersennen honden. Op dit moment zijn er drie dames. Twee herplaatsers en sinds januari 2023 hebben we pup Nora . Joy is er sinds november 2019 en kwam toen ze één jaar was. Zij blafte teveel in haar vorige huis. Joy is een beetje gek, ongecompliceerd en lief. In juli 2020 kwam Senna. Zij was toen 4 en een half en is de eerste twee jaar voor de fok gebruikt. Zij is er letterlijk niet zonder kleerscheuren afgekomen. Een flink litteken in haar nek en ook op haar neus. Daarna was ze 2 jaar in een kennel, niet mishandeld, maar wel verwaarloosd. Aan pup Nora hebben we onze handen vol. Samen met de volwassen honden zijn we aan het opvoeden. Als we even niet opletten zijn de kranten en boeken verscheurd en de pennen en potloden in stukken gekauwd. Never a dull moment met Nora. 

Bernersennen honden

Tendens Educatief

Tussen de Schapen is een onderdeel van Tendens Educatief, ingeschreven bij de Kamer van  Koophandel onder nummer 68197179. Het bedrijf staat voor creativiteit, zorg, ontwikkeling en onderwijs.