Blog Tutorials

Vredesduiven maken

Maak je eigen vredesduiven. Je kunt kiezen uit vijfstuks!! Je kunt ze allemaal maken, maar je kunt er ook eentje kiezen.  Zie hieronder het resultaat van alle vijf. Daarna wordt per duifje uitgelegd hoe je deze kunt maken. Direct hieronder kun je het malletje voor de duif downloaden. Veel plezier!!!

Lees meer »

De vijf leukste Paaskaarten maken

Het is binnenkort Pasen. Hoe leuk is het om, juist in deze Lockdown, iemand te verrassen met een eigen gemaakte kaart voor Pasen. Op die manier hou je contact én je gebruikt je tijd op een creatieve manier. In dit blog leg ik uit hoe je op vijf verschillende manieren paaskaarten maakt. Niet te moeilijke maar toch genoeg uitdaging én met een mooi resultaat.

Lees meer »

De ontwikkeling van het breien

Afgelopen december ben ik weer begonnen met breien en lid geworden van een breiclub. Ik brei nu een ‘mystery deken’. Elke maand krijg ik patronen en zo vormt zich in een half jaar tijd een deken. Ik weet niet van tevoren wat het wordt. Het is erg leuk om te doen. Het eerste obstakel ik tegenkwam was een kabelnaald. Ik had nog nooit kabels gebreid, dus van het bestaan van een kabelnaald was ik niet op de hoogte. Voor degenen die dit ook niet kennen: een kabelnaald is een naald met twee bochtjes waar je tijdelijk een paar steken op kunt bewaren. Je kunt op die manier verder breien en later de steken weer oppakken. Waar ik ook nooit van gehoord had zijn ‘breivisjes’. Op breivisjes kun je een bepaalde hoeveelheid garen wikkelen. Als je dan met verschillende kleuren breit, gaat het garen niet zo snel door elkaar. Nou ik heb zonder visjes gebreid. Dan moet je wel regelmatig de draden ontwarren maar dat is best mindful eigenlijk.!

Lees meer »

Creatief aan de slag, maar hoe?

Soms heb je zin om creatief aan de slag te gaan. Je kijkt naar je lege vel papier, of naar die ene bladzijde in je Art Journal (kunstdagboek) en de lust vergaat je. Je denkt misschien: ‘Geen idee wat ik moet maken. Waar moet ik beginnen….zucht…..’.   Dat kan heel frustrerend zijn!

Lees meer »

Art Journal: Daar word je blij van!

Een Art Journal bijhouden is gewoon hartstikke leuk om te doen. Lekker jezelf ontspannen en creatief uiten, is een heerlijke bezigheid. Laat je dagelijkse beslommeringen even los. Ga gewoon aan de slag zonder al te veel na te denken met kleuren, vormen, gedachteloos, instinctief of naar aanleiding van een ontwerp. Ik hoop dat jij het even leuk gaat vinden als dat ik het vind. Heel veel plezier. In de video hieronder laat ik je zien hoe je een bladzijde in je art journal kunt maken. Je kunt ook een cursus doen!

Lees meer »