De ontwikkeling van het breien

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 17:38

Afgelopen december ben ik weer begonnen met breien en lid geworden van een breiclub. Ik brei nu een ‘mystery deken’. Elke maand krijg ik patronen en zo vormt zich in een half jaar tijd een deken. Ik weet niet van tevoren wat het wordt. Het is erg leuk om te doen. Het eerste obstakel ik tegenkwam was een kabelnaald. Ik had nog nooit kabels gebreid, dus van het bestaan van een kabelnaald was ik niet op de hoogte. Voor degenen die dit ook niet kennen: een kabelnaald is een naald met twee bochtjes waar je tijdelijk een paar steken op kunt bewaren. Je kunt op die manier verder breien en later de steken weer oppakken. Waar ik ook nooit van gehoord had zijn ‘breivisjes’. Op breivisjes kun je een bepaalde hoeveelheid garen wikkelen. Als je dan met verschillende kleuren breit, gaat het garen niet zo snel door elkaar. Nou ik heb zonder visjes gebreid. Dan moet je wel regelmatig de draden ontwarren maar dat is best mindful eigenlijk.!

De ontwikkeling van het breien

Dan heb je ook nog ergonomische rondbreinaalden. De beschrijving zegt: ‘Ergonomische rondbreinaalden zijn lichte en flexibele breinaalden. Ze zijn zo gevormd dat ze goed in de hand liggen waardoor je urenlang kunt breien zonder vermoeide handen of polsen te krijgen.’ Ik had er toch een rondbreinaald nodig, dan maar een ergonomische. Vermoeidheid in handen en polsen valt inderdaad mee, maar die schouders voel ik wel!  Dat kan ook aan mij liggen! Als ik iets aan het maken ben, ga ik er vol in. De klap op de vuurpijl van de ontwikkelingen in het breien, vind ik toch wel de ‘Magic loop’. Wat dat is kan ik niet uitleggen, dat moet ik laten zien. Vandaar dat ik hier een filmpje over heb gemaakt. Zie de video hieronder. Inmiddels heb ik wel het gevoel dat ik wat betreft het breien weer een beetje bij de tijd ben! En jij?