Breien is helemaal hot!

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 22:36

Winkels dicht. Dus ik kan niet even naar de winkel om een bolletje wol te kopen zodat ik een paar babysokjes kan breien. Wat nu? Online bestellen dan maar. Maar ja, dan ga ik wel wat meer bolletjes bestellen. Enerzijds omdat ik dan langer vooruit kan, anderzijds omdat ik dan de verzendkosten bespaar. Leuke kleurtjes uitgezocht. Ik verheugde me er al op! En toen? Toen moest ik 2 weken wachten voordat het geleverd werd. De online wol winkels hebben het druk druk en nog eens druk. Ik heb in de tussentijd mezelf bezig gehouden met restjes. Toen het eindelijk geleverd werd, kon ik weer aan de slag. Maar liefst 20 paar babysokjes gebreid. Zo lekker handzaam breiwerkje en snel resultaat. Zie webshop.

Na 35 jaar niet gebreid te hebben ben ik weer begonnen. In mijn studententijd breide ik veel. Zelfs tijdens de lessen zaten we te breien. De reden dat ik nu weer begon, is dat ik de mantelzorg voor een oudere dame met dementie heb. Eerst deed ik klusjes in haar huis maar daar werd Paulien, zo noem ik haar maar even, heel onrustig van. Vervolgens zat ik te zitten. Daar werd ik dan weer erg onrustig van. Tot ik op het idee kwam om het breien weer op te pikken. Ik had nog wat restjes wol, ooit van mijn schoonmoeder gekregen en ik begon aan een das. Dat bleek de ultieme bezigheid. Paulien bleef rustig en werd niet overprikkeld. Ik werd relaxed. Mijn handen zijn aan het werk, ik kan opletten en praat met Paulien als zij daar behoefte aan heeft.

Breien babysokjes

Rikketikketik gaan de pennen. Inmiddels brei ik ook veel thuis. Lekker op de bank en ook wel tijdens het kijken naar een spannende serie. Ik brei maar door. Breien verleer je niet. Ik blijk ook best goed te kunnen breien. Ik voel me voldaan en trots als centimeter na centimeter het breiwerk groeit. Deed ik eerst computerspelletjes als ik onrustig was. Nu zit ik te breien. Breien is ideaal voor mensen zoals ik die niet stil kunnen zitten.

Naast de babysokjes ben ik aan een groter breiwerk begonnen. Het breien van een deken. Deze bestaat uit verschillende delen met verschillende patronen. Inbreien, kabel breien, schaduw breien. Het is allemaal nieuw voor mij en leuk dat ik het vind! Dus weer wol bijbesteld. Dit keer duurde het meer dan een maand voordat de bestelling geleverd werd (mijn breipennenset uit China kwam sneller!). Ik heb, denk ik, wel zeven keer met de betreffende winkel aan de telefoon gehangen. Ze waren overigens heel aardig en service gericht. Wat bleek? De fabrikant (uit Zwitserland) leverde maar niet. Die had het druk, druk, druk, de productie kon het niet bijbenen. Veel mensen blijken te handwerken in de Lockdown door Corona. Een maand wachten, dat ben ik niet meer gewend. Dat duurde voor mijn gevoel erg lang. Maar toen het pakket er dan eindelijk was, voel ik mij echt blij! Al die bolletjes van verschillende kleuren en eindelijk kon ik weer hard aan de slag. Heerlijk!

Dus op dit moment brei ik twee dekens tegelijkertijd. Heb ik mijn babysokjes even ‘on hold’ en heb ik alvast weer nieuwe wol besteld om muizen te gaan breien. Muizen? Ja muizen; ‘The tree mice sisters’. Ik heb vandaag bericht gehad, de wol is onderweg. Ik heb er nu al zin in!